Första vintern i huset

Nu har det äntligen blivit vinter ute, med minusgrader och snö. Att jag säger äntligen känns egentligen lite främmande för mig eftersom jag inte alls är en vintermänniska. Men nu har jag gått och blivit trött på den här mörka, svarta tiden och välkomnar mer än gärna lite ljus. Idag lyser till och med solen!

Vi flyttade in till huset i början på juni, så detta är den första vintern vi bor här. Det är ganska spännande då hela värmesystemet är nytt för oss och det tar en stund innan man lär sig hur det funkar. Nu har vi elvärme medan vi i vårt förra hus hade kombinerad olje- och luftvärme.

Eftersom vintern hittills varit ganska mild har vi inte höjt värmen så mycket, utan klarat oss med att elda i kakelugnen eller Porin Matti en gång per dag. Vi har varit ganska försiktiga med att höja värmen för att undvika skyhöga elräkningar.

Tidigare i veckan, förstås medan sambon var på arbetsresa utomlands, (Murphy’s law) var det en ordentlig storm här, som bidrog till att det blev (ganska) kyligt i knutarna. Elva grader hade vi uppe i sovrummet, så utan värmen från vår jøtul jag eldade i hade det blivit en ganska kall natt.

Nio grader visade gradstocken idag morgon. Solen har lyst hela dagen, och träden tindrar med sitt snötäcke. Den perfekta vinterdagen om man frågar mig.

Medan vi försöker hitta den rätta justeringen i värmesystemet, eldar vi i kakelugnen och tassar omkring med yllesockorna på. Charmen med att bo i ett gammalt hus.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s